уторак, 11. септембар 2012.

On-line kladionice


Kada govorimo o ozbiljnosti klađenja, onda sigurno moramo spomenuti nekoliko on-line kladionica kod kojih morate imati otvorene račune. Međjutim, pre nego što ih nabrojimo, moramo obratiti pažnju na dve stvari u startu kod odabira kladionice, a to su:
- visina prosečne "piksle" ili na engleskom average payout, što predtavlja kvalitet kvota u istoj kladionici u odnosu na spredove (over/under, AH+0.5, daje/ ne daje gol) - izražava se u %
- dostupnost igara na koje želimo da se kladimo i maksimalna uplata po tiketu ili paru.

Kada uzmemo u obzir sve činjenice i prednosti određenih kladionica, proveravamo mogućnosti uplate i uslove isplate novca sa vašeg kladioničarskog računa. Najčešće, kladionice primaju VISA debitne kartice, a kao dobro sredstvo plaćanja koristi i Skrill (Moneybookers). U mom slučaju Visa Virtuon kartica Raiffeisen banke i Skrill rade posao sasvim zadovoljavajuće.

E sada, da pređemo na kladionice.

Postoje mnoge komercijalne kladionice za koje znaju svi koji gledaju tv, a to su najviše bet at home i bwin. Međutim, ove kladionice nude lošije kvote od nekih drugih, tako da vam ja ne savetujem da imate puno posla sa njima. Što se tiče raznovrsnosti tipova opklada i raznovrsnosti mečeva, najbolja je kladionica Bet365, koja nudi mnogo mogućnosti klađenja na azijski hendikep i broj golova. Kvote su solidne, a ako želite klađenje na konjske trke, jedni su od retkih koji imaju kvote da se kladite koji konj neće pobediti. To još imate samo na berzama kvota.Što se mene tiče, ova kladionica meni služi za uživo klađenje zbog raznovrsnosti vrsta opklada, naročito na fudbal. I još jedna stvar, ova kladionica nudi prenose konjskih trka ako na trku uplatite 0,5 evra, što za područje Balkana teško može da se nađe.

Druga kladionica koju će navesti jeste ona koju najviše koristim. To je Pinnaclesports.com!
Nudi najbolje kvote trenutno na internetu sa average payout-om od 97.58% tako da je to sjajno mesto gde možete igrati singlove. U ponudi imaju dosta sportova, ali uglavnom se radi opkladama na pobednika, azijski hendikep i broj golova ili poena. Za značajnije lige i mečeve ima još po neka vrsta opklade. Ovde je najbolja stvar što je ovo kladionica sa najvišim limitima uplata trenutno. Tu se igra ozbiljno, ali ako igrate i na manji novac, biće vam izuzetno ugodno. Isplate su limitirane na samo jednu isplatu mesečno koja je besplatna, dok se ostale isplate naplćuju 15 evra. Uplate su, naravno, besplatne.
Ako hoćete najbolje kvote i ozbiljno klađenje, koristite prednosti Pinnaclesport kladionice.

Treća kladionica koju bih pomenuo, zapravo i nije kladionica, nego berza kvota. Najpoznatija ovakva razmena ja Betfair,  koju mnogi preporučuju, a ja koristim Betdaq, koja je Irska verzija Betfair-a, koji je Britanski. Da biste ovde stavili opkladu, neko mora da stavi kotra opkladu od vaše, tako da se vi nadmećete protiv drugih takmičara, dok kladionica samo posreduje i uzima procenat. Betdaq uzima 3% na dobitne opklade. Ovu kladionicu koristim kada hoću da uplatim opkladu da će na nekom fudbalskom meču psati makar jedan gol, odnosno da neće biti 0:0. I za konjske trke, da uplatim da neki konj neće pobediti u trci, što je dosta lakše pogoditi nego pobednika. Dakle, za mene ova razmena kvota služi za lay opklade, tačnog rezultata na fudbal (lay 0:0 tačan rezultat) i lay za određenog konja koji učestviuje u trci.

Ove tri kladionice ja koristim u 95% slučajeva, jer najbolje pristaju mom načinu klađenja. Od ostalih kladionica ponekad koristim William Hill, Betfred, Betsson i Paddy Power, ali vrlo retko, uglavnom kad su neke promocije.

Nadam se da sam vam pomogao nekim svojim savetima o on-line kladionicama. Do sledećeg posta, sve najbolje!